Uddannelsen starter med et basisår, hvor du får en bred indføring i vigtige humanistiske, naturvidenskabelige og samfundsfaglige problemstillinger. I slutningen af basisåret er du klar til at vælge fagpakke og valgfag til 2.hf og begynde din specialisering. På uddannelsens andet år bliver du nu en del af en ‘fagpakkeklasse’, hvor undervisningen tones efter den særlige faglige interesse og professionsorientering, der er kendetegnende for den fagpakke som du har valgt.
Fagpakken 'Det politiske menneske'
Fagpakken ‘Det politiske menneske’ tegnes af fagene samfundsfag B og filosofi C og tager udgangspunkt i spørgsmålet hvad vil det sige at være menneske i en foranderlig verden?
Er det moderne menneske i stand til at være fælles med andre? Og gider det moderne menneske det?
Et sådant problem er netop noget, vi kredser om i samfundsfag og filosofi. Vi ser på filosofiske, økonomiske, sociale og politiske strukturer, der har dannet baggrund for den måde, vi tænker og handler på i den vestlige verden – på godt og ondt!
Men i en verden, der bliver mere og mere globaliseret, ser vi også udad mod andre kulturer og verdener. Hvad binder os sammen – og hvad splitter os?

I fagpakkeprojektet i 2.hf vil du i et samarbejde med ekstern aktør komme til at bruge det du har lært på en måde, der kan have værdi for andre.
Fagpakken Det politiske menneske åbner mange døre mod forskellige korte og mellemlange uddannelser. Fx kan fagpakken bruges som afsæt til et fremtidigt job i undervisningssektoren, som journalist, markedsføringsøkonom eller finansanalytiker. Den kan som alle andre fagpakker suppleres med et yderligere valgfag (løft fra C → B eller fra B → A) som f.eks. matematik på B-niveau.
Med et halvt års yderligere SU-berettiget overbygning kan fagpakken desuden opgraderes til at give adgang til de lange videregående uddannelser på universitetet.
Det politiske menneske er for dig, der tænker på andre end – kun – dig selv!
Se fagenes sammensætning herunder.

På følgende link kan du se et kort over, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretnings- og valgfag peger hen i mod. Det hedder Adgangskortet.
Fagpakken 'Det sociale menneske'
Fagpakken ‘Det sociale menneske’ tegnes af fagene samfundsfag B og psykologi C og tager udgangspunkt i spørgsmålet hvordan kan man forstå sig selv og sin egen identitet og blive en kompetent deltager i det samfundsmæssige fællesskab?
Med denne fagpakke vil man få en grundig indsigt i hvordan individer er påvirket af de sociale, politiske, økonomiske og psykologiske rammer de vokser op under. Samtidig kigges ud imod verden i en interesse for at forstå, hvordan den vestlige livsstil og de vestlige værdier påvirker andre dele af verden.

I fagpakkeprojektet i 2.hf vil du i et samarbejde med ekstern aktør komme til at bruge det du har lært på en måde, der kan have værdi for andre.
Fagpakken åbner mange døre mod forskellige korte og mellemlange uddannelser og kan fx. bruges som afsæt til et fremtidigt job hvor man vil arbejde med mennesker. Fx i forbindelse med integration, undervisning, social- og sundhedssektoren, pædagog og socialrådgiver. Den kan som alle andre fagpakker suppleres med et yderligere valgfag (løft fra C->B eller fra B->A) som f.eks. matematik eller idræt på B niveau.

Med et halvt års yderligere SU berettiget overbygning kan fagpakken desuden opgraderes til at give adgang til de videregående uddannelser på universitetet.
På følgende link kan du se et kort over, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretnings- og valgfag peger hen i mod. Det hedder Adgangskortet.
Fagpakken 'Det skabende menneske 1'
Fagpakken ‘Det skabende menneske 1’ tegnes af fagene mediefag C samt musik B. Det er en forudsætning for at kunne vælge denne fagpakke, at man har haft musik C på første semester af basisåret. Fagpakken tager udgangspunkt i spørgsmålet hvordan kan man analysere og selv være skaber af æstestiske og kunstneriske udtryk?

Du vil med denne fagpakke opnå en dyb indsigt i de rammer og betingelser, der gælder for musikalske, filmiske og medierede udtryksformer. Du vil lære at tilgå, analysere og fortolke forskellige audiovisuelle udtryk med et udvidet begrebsapparat og på denne baggrund blive i stand til at forholde dig nysgerrigt, undersøgende og fagligt kompetent til lyd, billede og æstetik. Samtidig udfordres og kvalificeres du som skaber af egne musikalske, filmiske og audiovisuelle udtryk, der kan have værdi for andre. Der vil være fokus på at undersøge og diskutere musikkens, filmens og den audiovisuelle kunsts kommunikative evner, samt bredere rolle og værdi i en samfundsmæssig sammenhæng. Herunder mulighederne for at bruge musik, film og audiovisuelle udtryk som en del af et fremtidigt erhverv og karriere.

Fagpakken åbner mange døre mod forskellige korte og mellemlange uddannelser og kan f.eks. bruges som afsæt til et fremtidigt job i den kreative branche, enten som udøvende musiker eller filmskaber eller til en uddannelse som f.eks. folkeskolelærer. Den kan som alle andre fagpakker suppleres med et yderligere valgfag (løft fra C->B eller fra B->A) som f.eks. matematik på B niveau.

Fagpakken 'Det skabende menneske 2'
Fagpakken ‘Det skabende menneske 2’ tegnes af fagene mediefag C samt design & arkitektur B. Det er en forudsætning for at kunne vælge denne fagpakke at man har haft design & arkitektur C på første semester af basisåret. Fagpakken tager udgangspunkt i spørgsmålet hvordan kan man analysere og selv være skaber af æstetiske og kunstneriske udtryk? – Hvad kan vi skabe i fællesskab? – Hvordan går man fra abstrakt idé til konkret produkt?
Du vil med denne fagpakke opnå en dyb indsigt i de rammer og betingelser, der gælder for forskellige visuelle udtryksformer. Kommunikation via anvendelsen af billede, lyd og form samt muligheden for at bruge formgivning og visualisering som problemløsende redskab vil stå centralt. Samtidig vil der også være fokus på at undersøge og diskutere kunstens og formgivningens bredere rolle og værdi i en samfundsmæssig sammenhæng og tydeliggøre de muligheder, der ligger for at bruge film, design & arkitektur som en del af et fremtidigt erhverv og karriere.

I fagpakkeprojektet i 2.hf vil du i et samarbejde med ekstern aktør komme til at bruge det du har lært til at formidle formmæssige udtryk, der kan have værdi for andre.
Her kan du læse om resultatet af et fagpakkeprojekt hvor elever fra Det skabende menneske 2 lavede en udstilling hos Foreningen Liv og Død (forudsætter adgang til Kristeligt Dagblad).

Fagpakken åbner mange døre mod forskellige korte og mellemlange uddannelser og kan f.eks. bruges som afsæt til et fremtidigt job i den kreative branche, enten som designer, filmfotograf, indenfor arkitektur, eller filmskaber eller til en uddannelse som f.eks. folkeskolelærer. Den kan som alle andre fagpakker suppleres med et yderligere valgfag (løft fra C->B eller fra B->A) som f.eks. matematik på B niveau.
Med et halvt års yderligere SU berettiget overbygning kan fagpakken desuden opgraderes til at give adgang til de videregående uddannelser på universitetet.

På følgende link kan du se et kort over, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretnings- og valgfag peger hen i mod. Det hedder Adgangskortet.
Fagpakken 'Det sundhedsbevidste menneske'
Fagpakken 'Det sundhedsbevidste menneske' tegnes af fagene biologi B og psykologi C. Fagpakken tager udgangspunkt i spørgsmålet hvad er sundhed og hvordan kan vi som mennesker nærme os og spille en positiv rolle ifht. naturen i og omkring os?
Du vil med denne fagpakke opnå en dyb indsigt i de rammer og betingelser, som biologien sætter for vores liv og kroppe og for naturen omkring os. F.eks. ved at arbejde med åndedrætssystemet, immunologi, hjertekredsløbet samt nervesystemet. F.eks. kan man se på hvilken effekt slangebid har på kroppen, hvorfor gin og tonic (mest tonic ;)) kan behandle malaria og hvorfor nogle dyr kan holde vejret i flere timer, mens de fleste mennesker er jævnt dårlige til den slags :)

Med psykologifaget arbejder vi med forskellige teorier og begreber der kan forklare hvordan vi som mennesker får vores identitet - og vi kigger på konkrete cases, der skal analyseres og forklares i et fagligt sprog. Hvilken rolle spiller det miljø vi vokser op i og hvor meget af vores identitet kan siges at være 'medfødt'?
Sammen kredser begge fag om at undersøge og diskutere hvordan en biologisk og psykologisk faglig indsigt i sundhedens mange nuancer kan bruges som udgangspunktet for videre fordybelse.

I fagpakkeprojektet i 2.hf vil du i et samarbejde med ekstern aktør komme til at formidle det du har lært på en måde så det også kan have værdi for andre.

På følgende link kan du se et kort over, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretnings- og valgfag peger hen i mod. Det hedder Adgangskortet.
